16 april 2016
a
A
de Uber taxi
10-4
De Uber taxi die ons naar de club heeft gebracht is niet blijven wachten om ons weer huiswaarts te brengen. Dat betekent een half uurtje lopen, maar dat is mij niet geheel onbekend en dus geen probleem. De aansluitende zondag is een zonovergoten dag. Met wat overige boodschappen bereid ik een op de winterbarbecue geïnspireerde maaltijd voor en laat dit rustig garen op de Barbie. Het is een iets rijkelijke hoeveelheid, en ik serveer wat voor de andere gasten hier. De gevulde champignons en paprika's worden zeer gewaardeerd.
Maandag is het weer tijd voor een duikje in de oceaan en relaxen op het strand. Graag zou ik proberen te surfen, helaas zijn de golven hier eigenlijk te hoog voor beginners. Een andere keer dan maar. Dinsdag is een dag van niks, met slecht weer, een mooi moment om m'n boek bijna uit te lezen. Woensdag ga ik met twee hostel gasten naar Noosa. Eerst willen ze even shoppen, maar ze hebben geen rooie cent, het heeft dus meer van sneupen. Dan op naar het prachtige strand en vervolgens het nationale park. Een heuse dolphin view point en waarschuwingsborden over al het wild life. Het zal toch niet, vandaag een koala spotten, of een paar dolfijnen misschien? Nee, helaas, ik begin me af te vragen of deze onwerkelijke dieren eigenlijk wel bestaan, of dat het gewoon een marketing truc is.
Briefgeld wordt hier trouwens gemaakt van plastic en dat heeft zo z'n voordelen. De manager van het hostel heeft werk voor me gevonden. Maandag beginnen, veiligheidsschoenen mee, een fluorescerend shirt en een petje. Dat is alles wat er mee moet. Nou dan moet ik dat voor elkaar maken. Bij een van de vele kringloopwinkels hier koop ik schoenen. Het is een lust om door deze winkels te spitten, wat een vreselijke foute dingen hebben ze hier bij elkaar gesprokkeld.
Ineens komt er een vleugje Douwe Egberts voorbij en ik bedenk me dat ik al in geen weken een bakje koffie heb gehad. Daar gaan we direct verandering in brengen. Iedereen rookt hier trouwens shag met filter en daar doe ik nu ook een poging toe, misschien meer voor het idee dan dat het ook werkelijk beter voor je zou zijn. Iedere donderdagavond is het studentenfeest op de universiteit hier. Een internationaal feestje zoals dat kan ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan en we spreken af bij de Oostenrijkse. Er komt een buitje voorbij en we dansen in de regen. Het voelt hier als thuiskomen en de bank wordt omgetoverd tot een comfortabel bedje.
Op vrijdag wordt het weekend weer luidruchtig gestart en het zal een lange nacht gaan worden. Diverse verboden middelen passeren de revue, en de sfeer is meer dan goed. De Afrikaanse kamergenoot heeft maling aan tijd en begint tot ieders ergernis iedere ochtend tussen vijf en zes te telefoneren. De handdoek en zwembroek pakken en op naar het strand. Daar vindt de komende weken een evenement plaats om uit te maken wie de beste strandwacht is. Daar zal ik vast nog verslag van doen